Vahvista vastustuskykyä

10 luonnollista tapaa vahvistaa vastustuskykyä

Tänä keväänä, kun virusta pukkaa oikealta ja vasemmalta, on syytä hankkia rautainen vastustuskyky. Vahva immuniteettikaan ei välttämättä pelasta sairastumiselta, mutta tauti ei välttämättä iske kovin voimallisesti, toivut nopeammin ja vältyt jälkitaudeilta. Lisää siis vastustuskykyäsi luonnollisesti.

Listasimme parhaat keinot vastustuskyvyn vahvistamiseen luonnollisin keinoin:

1.      Laita unta palloon

Liian vähäinen ja huonolaatuinen uni on myrkkyä vastustuskyvylle. Hyvät yöunet on kuin laittaisi aivot pesukoneeseen: aivot konkreettisesti puhdistuvat kuonasta. Univaje aiheuttaa keholle ylimääräistä stressiä, joka puolestaan heikentää vastustuskykyä. Hyvin levänneenä jaksat ottaa vastaan elämän tuulet ja tyrskyt.

2.      Pulahda avantoon

Säännöllinen altistus kylmässä vedessä karaisee. Pulahdus avantoon tai kylmään avoveteen aiheuttaa kehossa positiivisen stressireaktion, joka voimistaa elimistön puolustusjärjestelmää ja vahvistaa siten vastustuskykyä. Kylmä vesi vie mukanaan myös stressin ja kolotukset. Ethän kuitenkaan mene avantoon sairaana, alkoholin vaikutuksen alaisena tai jos saat herkästi sydänoireita.

3.      Älä kaiva nenää

Helppo ja halpa keino välttyä pöpöiltä on pestä kädet usein ja huolellisesti saippualla. Puhtaillakaan sormilla ei kannata hieraista silmiä tai kaivaa nenää, sillä virukset tarttuvat erittäin tehokkaasti ohuiden limakalvojen kautta.

Luonnnollinen vastustuskyky

4.      Haukkaa happea

Säännöllinen, kohtuullinen ja sopivan rasittava liikunta aiheuttaa keholle positiivista stressiä, joka vahvistaa kehoa paremmin kuin sohvalla löhöily. Samalla kehon puolustusjärjestelmä aktivoituu. Raikkaassa ilmassa tuulettuvat niin mieli kuin keuhkot. Överiksi ei kuitenkaan kannata vetää. Ylenmääräinen liikkuminen, ylikunnosta puhumattakaan, tekee kehosta infektioherkemmän.

5.      Syö suolistoa syleillen

Vahva vastustuskyky lähtee suolistosta. Kun suolisto on kunnossa, erilaisten bakteerikantojen välillä vallitsee tasapaino. Jos tämä tasapaino järkkyy esimerkiksi antibioottien tai epäterveellisen ruokavalion takia, syntyy suolistoon ns. dysbioosi eli tulehdusreaktio, jolloin haitalliset bakteerit voivat tunkeutua suolen seinämän läpi elimistöön. Monipuolinen, värikäs ja riittävästi kuitua sisältävä ruokavalio tukee suoliston hyvää bakteerikantaa. Unohda ylenmääräinen sokeri ja roskaruoka.

Luonnollista vastustuskykyä

6.      Dankkaa d-vitamiinia

D-vitamiini ei ole tärkeää pelkästään luiden hyvinvoinnille, vaan sillä on tärkeä merkitys myös vastustuskyvylle. Oma D-vitamiinitaso kannattaa käydä mittauttamassa säännöllisesti. D-vitamiinitason oli hyvä olla vähintään 80 nmol /l, 100 nmol/l varmistaa ninjatason vastustuskyvyn. Harva ihminen saa riittävästi D-vitamiinia auringosta tai ruuasta, joten varmin tapa varmistaa riittävä D-vitamiinin saanti, on syödä sitä laadukkaana lisäravinteena purkista.

 

7.      Ahmi C-vitamiinia

C-vitamiini on vahva antioksidantti, joka tarjoaa keholle ruostesuojaa. Nokkonen on aivan erinomainen C-vitamiinin lähde. Siinä on enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa eikä sitä tarvitse rahdata Suomeen rahtilaivoilla valtamerten takaa. Myös kuusenkerkät sisältävät paljon C-vitamiinia ja onpa niitä käytetty ennen muinoin apuna keuhkoparantoloissa hengitystiepotilaiden hoidossa.

c-vitamiin kuusenkerkkä

8.      Vedä väinönputkiöverit

Hieman inkivääriä muistuttava, vahvasti antibakteerinen väinönputki (Angelica Archangelica) on todellinen täsmäase pöpöjen torjuntaan ja hengitysteiden tueksi. Se taltuttaa orastavan kurkkukivun ja saattaa lyhentää flunssan oireita monella päivällä. Säännöllinen käyttö vahvistaa vastustuskykyäsi niin, että kehosi vahva ottamaan ”iskuja” vastaan.

Mikäli käytät yrityksemme MAHTI-tuotteita, voit ottaa sitä nyt erikoistilanteessa jopa 6 annosta (annos = 1 teelusikallinen tai 1 shotti) päivässä kuuriluontoisesti kuukauden ajan.

9.      Taltuta stressi

Jatkuva stressi, tuo nykyihmisen perisynti, on todellinen uhka vastustuskyvylle. Stressaantuneena kehosi on jatkuvassa valmiustilassa pakenemaan tai taistelemaan, vaikka leijonaa oli näkyisi mailla eikä halmeilla. Edellä mainitut uni, avanto ja etenkin luonnossa liikkuminen ovat erinomaisia stressinpoistolääkkeitä. Niiden lisäksi ninjatason stressinpoistaja on adaptogeeninen ruusujuuri (Rhodiola rosea), joka tasapainottaa kehoa ja mieltä riippuen siitä käytkö ylikierroksilla vai oletko väsynyt ja veltto.

10.  Hoida hunajalla

Hunajaa on iät ajat käytetty flunssalääkkeenä.  Ikivanhaa perinnekäyttöä tukee tutkimustieto, joka on löytänyt hunajasta antimikrobisia vaikutuksia n. 60 eri bakteerilajia kohtaan. Kotimainen kuumentamaton hunaja, jossa on mukana hunajan aktiiviset entsyymit ja muut ainesosat on kuin luonnon oma antibiootti. Muistathan kuitenkin, että hunajaa ei saa antaa alle 1-vuotiaille lapsille mahdollisten botulinium–itiöiden takia.

Lue lisää väinönputkesta!

Kotiinkuljetus ovellesi nyt vain 8,90€

Tilaa vastustuskykyä suoraan ovelle. Kaikki vastustuskykyä lisäävät MAHTI-tuotteet -15% Kotiinkuljetus verkkokaupassamme edullisesti. Yli 80€ tilauksiin ilmainen! Voit tilata myös lähimmäisillesi.

Arctic Warriors -tuotteiden arvostelut

Ihan mahtavia tuotteita niin makunsa kuin toimivuutensakin puolesta! Flunssa sai kyytiä nautittuani MAHTI -yrttishotteja kuurina. Hienoa että markkinoilla on saatavilla tällaisia suomalaisia puhtaita luonnontuotteita, eikä kuluttajien tarvitse enää tyytyä tuotteisiin, jotka sisältävät suuren määrän epämääräisiä ja haitallisia ainesosia!
Henna Palosaari, Tampere

MAHTI pelasti minut syksyn flunssakierteeltä ja sain kisata menestyksekkäästi terveenä rajusta stressistä huolimatta.
Aapo Summanen, Huippusuunnistaja, Polkujuoksija, Elämäsi Suunnistus -valmentaja, Espoo

Kolmevuotiaan pojan mielestä MAHTI väinönputki-yrttishotti oli todella hyvää. Yskä on helpottanut vaikka otettiin vain muutama shotti. Shottipakkaus on todella kätevä.
Anu Holopainen, Vaasa

Lue lisää kokemuksia tuotteistamme!

Vuoden innovatiivisin maaseutuyritys vuonna 2015
Avainlippu myönnetty kotimaisista raaka-aineista ja työstä
Official Finland's 100 birthday product
Virallinen Suomi100 -tuote: Kerkkä-kuusenkerkkäjauhe
Scan Magazine Top Pick
Vuoden luomutuote kunniamaininta 2019

Runsaasti eri maksutapoja, voit ostaa myös luotolla tai tilata kotiinkuljetuksen!

Pay with online bank, credit cards, bitcoin and paypal
Arctic Warriors -tuotteiden arvostelut
HALUATKO TIEDON
UUSISTA TARJOUKSISTA JA PÄÄSYN ERIKOISTARJOUSSIVULLE?
Tilaa uutiskirjeemme! Saat roilokkaita uutisia, pölöjiä tarjouksia ja pääset välittömästi salaiselle tarjoussivullemme.
Mekin vihaamme roskapostia.
ORDER NEWSLETTER
TO GET ACCESS
TO SECRET DISCOUNT PAGE!
Our newsletter includes more special discounts and info about Arctic herbs
We hate spam.
HALUATKO IDEOITA
YRITYSLAHJOISTA JA
PARHAITA TARJOUKSIA?
Tilaa yrityskirjeemme! Saat ihania vinkkejä markkinointiin ja kuumia ideoita asiakkaittesi lahjantamiseksi!
Mekin vihaamme roskapostia.