Ituhippeilyä ilman hörhöilyä podcast Podcast Väinönputkea huuleen ja menoksi!

Ituhihhulit ilman hörhöilyä - kuuntele podcastejamme

Tervetuloa syväsukellukselle kotimaisten, Suomen luonnosta saatavien raaka-aineiden maailmaan! Podcastissa puhutaan villiyrteistä, marjoista ja rohtokasveista, luonnontuotteisiin liittyvästä tutkimus- ja perinnetiedosta, alan yrittäjyydestä, lainsäädännöstä ja kaikesta muusta, josta sinulle tavallisena rikkaruohojen tallaajana tai alan yrittäjänä voisi olla iloa. Podcastia emännöivät luonnontuotealan yrittäjät Katja Misikangas ja Tuija Kauppinen Arctic Warriors Oy:stä. Vieraikseen he kutsuvat myös muita alan yrittäjiä ja asiantuntijoita.

Kuuntele kaikki jaksot suosikkipalvelustasi!

Tilaa muistutus itsellesi sähköpostiisi jokaisesta podcastin uudesta jaksosta

Tilaa podcastien rss-syöte

Luonnossa haahuileva sanansaattaja. Jakso 12

Rovaniemen teatterin näyttelijä, rumpali, luonnossa haahuilija ja Arctic Warriorsin sanansaattaja. Tätä kaikkea ja paljon muuta on Siiri Partanen, joka kertoo mitä luonto hänelle merkitsee ja kuinka Lapin omat superfoodit auttavat häntä hektisessä arjessa. Kuulet myös Siirin vinkit, jos haluat itse meidän tai jonkun muun yrityksen brändilähettilääksi. Seuraa Siirin seikkailuita Instagramissa @siirisuurvisiiri. Et tule tylsistymään!

Mikä kerkässä maksaa? Jakso 11

Kuinka 40 g kuusenkerkkää voi maksaa niin paljon? Eivätkö luonnontuotteet ole lähes ilmaisia? Eihän sole kun kerätä itse! Kun tuijottaa tuotteen hintaa kaupan hyllyllä, ei välttämättä tule ajatelleeksi, mistä tuotteen hinta muodostuu. Siksi haluamme nyt avata sitä, mikä pakastekuivatussa KERKKÄ-kuusenkerkkäjauheessamme maksaa. Lue myös kattava raporttimme “Mikä kerkässä maksaa?”

Mummo ja mustikka. Jakso 10

Katja jutustelee luottoyrttitietäjämme Marja-Leenan alias mummon kanssa kuinka monipuolisesti ennen vanhaan on käytetty mustikkaa niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Valla päteviä vinkkejä vielä nykyaikanakin! Entä oletko koskaan kuullut värittömästä mustikasta?

Rikkaruohoista luksusta lautaselle ja purkkiin. Jakso 9

Tuijan vieraana on hurmaava Anneli Tahvonen, joka toimittaa “rikkaruohoja” huippuravintoloihin ja valmistaa lisäaineettomia herkkutuotteita yrteistä ja marjoista yrityksessään Annelin Yrtit ja Karkit. Keskellä kiireistä kesäsesonkia yli 20 vuotta kasvien kanssa häärinyt Anneli kertoo tiestään hotellivirkailijasta luonnontuotealan yrittäjäksi ja paljastaa oman lempiyrttinsä ja idolinsa.

Kaljapissaa ja luonnon oma pesusieni. Jakso 8

Podcast-vieraamme Irja Mäkitalo lusii omien sanojensa mukaan luonnontuotealan elinkautista. 1950-luvulla Irja oli pikkutyttönä äidin mukana lypsämässä pakuria ja ihmetteli kun kylän naisia hoidettiin luonnon antimilla. Yrttitietämyksestä tuli Irjalle työ ja ansiokas ura ja tiedon jakaminen nuoremmalle polvelle jatkuu vielä eläkkeelläkin Hyppää ääniaalloille ja opi mitä on kaljapissa ja kuinka tehdään luonnon oma pesusieni.

Mustikka onkin puolukka! Jakso 7.

Missä on Lapin puhtain paikka? Mistä voi saada vinkkejä hyviin marjapaikkoihin? Miten mustikka voi olla puolukka? Miten luonnontuotteiden tutkija suhtautuu vanhan kansan perinnetietoon? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen, kun Tuija jututtaa Luonnonvarakeskuksen tutkija Rainer Peltolaa.

Ellun kanat ja onnelliset nokkoset. Jakso 6

Tämä on ylistysoodi nokkoselle! Katja jututtaa Kemijoen varressa Tervolassa luomunokkosta viljelevää Elina “Ellu” Holstilaa. Kuulet jaksossa elämänmakuista tarinaa nokkosesta, nokkosenviljelystä ja mitä muuta Holstilan tilalla tapahtuu. Bonusvinkkinä opit kuinka sääsket eli hyttyset pidetään loitolla ilman myrkkyjä!

Silmäruohoa ja prinsessavoidetta. Jakso 5

Katja jututtaa tytärtään Iinaa, joka on yrttisuvun kasvattina altistunut yrttitietoudelle lähes huomaamatta. Ilmassa on pientä teiniangstia, kun äiti ja tytär muistelevat kuinka kaikki ruuat olivat lapsena vihreitä, eikä edes silmätulehdusta saanut sairastaa rauhassa. Jaksossa selviää mm. mitä on prinsessavoide ja millä yrtillä silmätulehdusta hoidettiin.

Karpalosorbettia ja hillajäätelöä. Jakso 4

Tuijan vieraana on pohjoisista luonnonantimista jäätelöä valmistava Anna-Riikka Lavia Arctic Ice Cream Factorysta. Jutustelun ohessa maistellaan karpalosorbettia, jonka syntytarinan kuultuasi et enää ihmettele, miksi Anna-Riikka kelpuuttaa herkkujäätelöidensä raaka-aineeksi vain parasta mahdollista laatua. Juttutuokio keväisellä terassilla polveilee karpaloista ja Lapin lehmien maidosta luonnontuotealan yrittäjyyteen.

Laastaria ja karkkia pihamaalta. Jakso 3

Saimme vieraaksi todellisen yrttitietouden grand old ladyn Marja-Leena Merkkiniemen. Marja-Leena kertoo kuinka hänen lapsuudessaan käytettiin yrttejä hoitamaan lähes vaivaa kuin vaivaa. Kuulet myös kiinnostavia tarinoita Marja-Leenan isoisästä ja kuinka yrttitietous on siirtynyt verenperintönä tuotepäälliköllemme Katjalle. Muistiinpanovälineet esiin, että saat napattua kaikki vinkit talteen!

Vastustuskyky jiiriin! Jakso 2

Tuija ja Katja antavat omat parhaat vinkkinsä, kuinka vahvistaa vastustuskykyä luonnon “lääkekaappia” hyödyntäen.

Väinönputkea huuleen ja menoksi! Jakso 1

Suomen podacastskenessä on ollut iso luonnontuotteiden mentävä aukko. Se paikataan nyt! Tuija ja Katja avaavat podcastin ideaa ja tulevia teemoja ja jutustelevat siitä, kuinka Arctic Warriors sai alkunsa kuppauspöydällä. Jaksossa selviää yllättävä käyttö väinönputken juurelle!

Tilaa Arctic Warriorsin uutiskirje, jossa saat hyödyllistä yrttitietoa sekä legendaarinen Pöljätarjous!

Tilauksesi jälkeen uutiskirjetilauksesi ei tule voimaan, ellet ensin klikkaa osoitteesta [email protected] tulevasta vahvistussähköpostista vahvistuslinkkiä.

Vahvistettuasi uutiskirjeen pääset salaiselle erikoistarjoussivulle.

Tilaa uutiskirjeemme

 


HALUATKO TIEDON
UUSISTA TARJOUKSISTA JA PÄÄSYN ERIKOISTARJOUSSIVULLE?
Tilaa uutiskirjeemme! Saat mujevan mielenkiintoista tietoa, pöljiä tarjouksia ja pääset välittömästi salaiselle tarjoussivullemme.
Mekin vihaamme roskapostia.
Tarjous voimassa vain hetken, paina nappia pian!
ÄLÄ MENE VIELÄ!
10% ALENNUSKUPONKI, LUNASTA HETI
ORDER NEWSLETTER
TO GET ACCESS
TO SECRET DISCOUNT PAGE!
Our newsletter includes more special discounts and info about Arctic herbs
We hate spam.
HALUATKO IDEOITA
YRITYSLAHJOISTA JA
PARHAITA TARJOUKSIA?
Tilaa yrityskirjeemme! Saat ihania vinkkejä markkinointiin ja kuumia ideoita asiakkaittesi lahjantamiseksi!
Mekin vihaamme roskapostia.
HALUATKO TIEDON
UUSISTA JAKSOISTA
SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI?
Älä missaa yhtään jaksoa vaan saa tietoa niistä suoraan sähköpostiisi!
Mekin vihaamme roskapostia.