Kuusenkerkkä – piristää kuin patikkaretki

Kuusenkerkkä – tietoa ja kokemuksia kuusenkerkästä

Kuusenkerkät ovat kuusen vaaleanvihreitä versoja eli vuosikasvaimia. Kerkissä on enemmän C-vitamiinia (70,9 mg / 100 g ) kuin appelsiinissa (50,1 mg / 100 g). Kuusenkerkkä on parhaimmillaan alkukesästä, yleensä ennen juhannusta, ennen kuin neulaset muuttuvat tummemmiksi ja kovemmiksi.

Kuusenkerkkien poimiminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin ja siihen tarvitaan maanomistajan lupa.

Tutkimusten mukaan kuusenkerkän keräyksen vaikutus puuhun ovat vähäisiä

Kuusenkerkkä sisältää mm. törkeän paljon C-vitamiinia.

Kuusenkerkkä - vaikutus ja hyödyt

Kuusenkerkässä on runsaasti A- ja C-vitamiinia, hivenaineita ja antioksidantteja eli se on todellista ruostesuojaa kehollesi.

Kuusenkerkkiä on perinteisesti käytetty lisäämään virtsaneritystä, hoitamaan kihtiä, reumaa, keripukkia, sappivaivoja, liikahappoisuutta sekä muita vatsavaivoja.

Kuusenkerkkä sisältää antibakteerisia eteerisiä öljyjä, jotka vähentävä kehon tulehdustilaa ja edistävät liman, hien ja sapen eritystä.

Kuusenkerkkä on erinomainen apu väsymykseen, yleiskunnon kohottamiseen, yskään, flunssaan, vatsavaivoihin ja suun raikastukseen.

Kuusenkerkkä piristää kuin patikkaretki!

 

Kokemuksia kuusenkerkästä

Monet kuusenkerkkää nauttineet ovat kokeneet saavansa apua seuraaviin ongelmiin:

  • väsymykseen
  • yleiskunnon parantamiseen
  • kehon tulehdustiloihin
  • hengitystieinfektioihin
  • flunssaan
  • vatsavaivoihin
  • suun hyvinvointiin

Kuusenkerkkä on turvallista käyttää, vaikka olisi lääkityksiäkin. Ainoastaan hartsiallergikot saattaa saada oireita, koska kuusenkerkkä sisältää hartsia.

Kuusenkerkän käyttö

Kuusenkerkkiä voi nauttia sellaisenaan tai hauduttaa teeksi tai raikkaaksi juomaksi. Voit heittää kuusenkerkkää myös smoothien, maustamattoman jogurtin ja puuron sekaan. Jauhettu kuusenkerkkä toimii myös mausteena.

Parhaimmillaan kuusenkerkkä on tuoreena, mutta sitä voi säilöä pakastamalla tai upottamalla kerkät hunajaan. Kuivattaminen kotikonstein on vaikeaa. Parhaiten kuusenkerkkien maku, väri ja ravinteet säilyvät pakastekuivaamalla.

Mikäli käytät haudutat kuusenkerkästä teetä tai keität (kaura)maidon kanssa kerkkälattea, älä käytä kiehuvaa vaan noin 70-80 asteista nestettä, jotta kuusenkerkän arvokkaat vaikuttavat aineet säilyvät.

Lapin yrtit
HALUATKO TIEDON
UUSISTA TARJOUKSISTA JA PÄÄSYN ERIKOISTARJOUSSIVULLE?
Tilaa uutiskirjeemme! Saat roilokkaita uutisia, pölöjiä tarjouksia ja pääset välittömästi salaiselle tarjoussivullemme.
Mekin vihaamme roskapostia.
ORDER NEWSLETTER
TO GET ACCESS
TO SECRET DISCOUNT PAGE!
Our newsletter includes more special discounts and info about Arctic herbs
We hate spam.