Luonnolliset herkut

KERKKÄ-MUSTIkka-PUOLUkka Nicecream

Maailman helpoin herkku!

Kuori ja paloittele neljä isoa ja kypsää banaania muutaman sentin mittaisiksi paloiksi ja pakasta laakeassa rasiassa vähintään 4 tuntia.

Kaada pakastetut banaanit tehosekottimeen ja soseuta kunnes palojen koostumus rikkoutuu.

Jaa banaanimassa kolmeen osaan ja mausta yksi osa puolukkajauheella, toinen kuusenkerkkäjauheella ja kolmas mustikkajauheella.

Surauta jokainen osa tehosekottimessa vielä niin, että koostumuksesta tulee samettinen.

Pinoa päällekkäin lasiin ja nauti!

Kuusenkerkkäpallerot

Kuusenkerkkäpallerot herkutteluun tai retkelle

  • 1 dl taateleita
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl kuivattuja mulperinmarjoja
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 2 rkl chiansiemeniä
  • 2 rkl pellavansiemeniä
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 3 rkl kookosöljyä

Päälle:

3 rkl Kuusenkerkkäjauhetta.

Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa / tehokkaassa blenderissä tasaiseksi massaksi.

Muotoile taikinasta pieniä palloja ja pyöräytä ne kerkkäjauheessa.

Laita jääkaappiin viilentymään noin 15 minuutiksi.

Nauti herkkuna tai retkellä energiaa tuovana eväänä.

(Säilytä jääkaapissa)

Kuusenkerkkägranola

PUHTI-kaurapannarit, pannukakkuresepti

Pannukakkuserepti 15-20 kpl

  • 3 ½ dl kaurajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 1 PUHTI hunaja-yrttishotti
  • 3 ½ dl mantelimaitoa
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl sulatettua kookosöljyä tai voita
  • Paistamiseen kookosöljyä tai voita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseoksen joukkoon Puhti, maito, munat ja rasva.

Sekoita huolella.

Anna taikinan turvota noin 15-30 minuuttia.

Paista pannukakuiksi kookosöljyssä tai voissa.

Jos haluat hennon vihreitä pannukakkuja, lisää taikinaan 1 rkl Kuusenkerkkäjauhetta.

Vohvelit ja PUOLUkka & MUSTIkka -kreemi (4-6 hengelle)

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl sokeria (kevyempi vaihtoehto – voit jättää sokerin pois)
  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl maitoa (kasvimaito käy hyvin)
  • 1/2 dl voisulaa
  • 1 tl vanilliinisokeria (tai ripaus aitoa vaniljaa)

Gluteeniton, sokeriton ja maidoton vaihtoehto:

Korvaa vehnäjauhot mantelijauhoilla ja 3 teelusikallisella tapiokatärkkelystä.
Maidon voi korvata kasvimaidolla.
Sokerin voi jättää joko kokonaan pois tai korvata sen vaahterasiirapilla.

Sekoita kuivat ainekset keskenään, lisää joukkoon kananmunat, voisula sekä maito. Sekoita hyvin.

Kuumenna vohvelirauta ja käytä voita tai öljyä paistamiseen.

Banaanivohvelit, edellistä kevyempi versio

Neljälle hengelle:

  • 3 kypsää banaania
  • 4 kananmunaa
  • 2 tl tapiokatärkkelystä
  • 1 tl leivinjauhetta

Sekoita huolellisesti ja paista kuten normaalien vohvelien tapaan.

PUOLUkka & MUSTIkka-kreemi vohveleiden päälle

  • 2 dl ranskankermaa (myös kookosjogurtti toimii)
  • 2 rkl Puolukka– tai Mustikkajauhetta
  • 2 rkl vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa

Sekoita hyvin keskenään ja laita noin 5 minuutiksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

MUSTIkka-pavlova à la Marianne

Pohja:

Tee edellisenä päivänä marenkipohjat yhdistämällä 4 kananmunan valkuaista ja 2,5 dl sokeria. Vatkaa niin kauan, että vaahto on niin paksua, ettei se liiku, kun käännät kulhon nurinpäin.

Piirrä leivinpaperin alapuolelle permanenttitussilla kolme samankokoista ympyrää esimerkiksi pientä n. 18 cm halkaisijan lautasta apuna käyttäen.

Lusikoi marenki pursotinpussiin ja pursota leivinpaperin puhtaalle puolelle ympyrät täyteen.

Paista 110 asteessa 3 tuntia ja sen jälkeen kuivata yön yli huoneenlämmössä.

Täyte:

  • 1,5 dl kermaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g rahkaa
  • 4 tl Mustikkajauhetta
  • mustikoita

Vatkaa kerma kuohkeaksi ja laita jääkaappiin odottamaan. Yhdistä tuorejuusto, rahka ja Mustikkajauhe. Sekoita kevyesti yhteen kerman kanssa. Laita pursotinpussiin ja täytä kakku. Lisää päälle vielä mustikoita.

Tarjoile kakku pian täyttämisen jälkeen.

Kuusenkerkkä-banaanijäätelö

2 banaania paloiteltuna ja pakastettuna
1 rkl Kuusenkerkkäjauhetta
½ raastettu sitruunankuori
½ tl vaniljajauhetta

Mittaa pakastetut banaanit ja muut aineet tehosekoittimeen ja sekoita pehmeäksi jäätelöksi.
Jos jäätelö ehtii sulaa liikaa valmistettaessa, laita hetkeksi takaisin pakastimeen.

Tarjoile kuusenkerkkä-banaanijäätelöä esimerkiksi pannukakkujen kanssa ja viimeistele annos lorauksella Väinönputkieliksiiriä

Jaa omat ideasi Facebook-sivuillamme tai julkaise ne muissa sosiaalisissa medioissa tagilla #ArcticWarriors

 

Liity uutiskirjeen tilaajaksi SAAT -10% ALENNUSKOODIN!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.