Ruoan maustaminen Lapin yrteillä

Käytä Lapin yrttejä ruokasi ja jälkiruokasi maustamiseen. Tuot arkiruokaasikin tällöin pohjoisviimaisen tuulahduksen Lapin eksotiikkaa

Klikkaa otsikoista alta lukeaksesi omat suosikkivinkkisi ruoan maustamiseen Lapin yrteillä

Kerkkä kalakeitto

Neljälle:

  • 200g lohta
  • 5-6 keskikokoista perunaa
  • 2 keskikokoista sipulia
  • 4 keskikokoista porkkanaa
  • 2dl purjoa
  • 2dl palsternakkaa
  • 2dl lanttua
  • 6dl vettä
  • 2dl kermaa (kasvipohjaiset käy myös)
  • 2tl suolaa
  • 2tl mustapippurirouhe
  • 3 laakerinlehteä
  • 2tl KERKKÄ-kuusenkerkkäjauhetta
  • iso kourallinen tuoretta tilliä
  • nokare voita

Pilko perunat, porkkanat, purjot, palsternakat, sipulit ja lantut pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan pienen voi nokareen kanssa. Kuullota keskilämmöllä noin 5 minuuttia ja lisää vesi, suola, laakerinlehdet sekä mustapippuri. Keitä noin.15 minuuttia tai kunnes kypsiä. Lisää kerkkä, kerma ja paloiksi pilkottu lohi. Keitä miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia, lisää lopuksi hienoksi pilkottu tilli ja tarjoile.

Kuusenkerkkä-avokadopasta

Neljälle

  • 250g spagettia (kevyempi vaihtoehto riisi spagetista)
  • 4 avokadoa
  • 1 lime
  • 1tl suolaa
  • 1tl KERKKÄ-kuusenkerkkäjauhetta
  • 1dl parmesan juustoa (voi jättää pois)
  • iso kourallinen tuoretta persiljaa
  • 1tl mustapippurirouhetta
  • Tulisempi vaihtoehto: Lisää hieman tuoretta chiliä joukkoon

Keitä spagetti.
Muussaa kulhossa avokadot, limen mehu, suola, kerkkä, persilja, mustapippuri sekä parmesan juusto hyvin sekaisin.
Lisää joukkoon keitetty pasta ja sekoita hyvin.
Ripottele päälle vielä vähän persiljaa sekä parmesania.

Kuusenkerkkä-avokadopasto

Päivitä moderni klassikkoresepti kuusenkerkällä. Kuusenkerkkä-avokadopasta maistuu koko perheelle!

Kuusenkerkkä kalakeitto

Tee niin kuin isännät Narkauksessa ja lisää KERKKÄ-kuusenkerkkäjauhetta kalakeittoon!

Kylmäsavulohisalaatti kuusenkerkkäkastikkeella

Neljälle:

  • 6 (n. 1,2 kg) kookasta Rosamunda-perunaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 tl sormisuolaa
  • 1 punasipuli
  • 2 dl omenaviinietikkaa
  • 1 pkt (150 g) kylmäsavulohta
  • 50 g babypinaattia
  • 1 prk keskikokoisia kapriksia

Kastike:

Pese perunat ja kuutioi ne. Kuumenna oliiviöljy isossa pannussa ja paista siinä perunat kullanruskeiksi muutamassa erässä. Siirrä talouspaperin päälle valumaan ja mausta sormisuolalla. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi veneiksi. Siirrä kulhoon ja kaada päälle etikka. Anna pehmentyä tarjoamiseen saakka. Paloittele kylmäsavulohi annospaloiksi. Huuhtele ja kuivaa pinaatti, valuta kaprikset. Valuta myös punasipuli. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Kokoa salaatti kulhoon kerroksittain. Tarjoa kuusenkerkkäkastikkeen kanssa.

Kasvispeti, lohi & Kerkkä-öljy

Neljälle:

(voit käyttää omia lempikasviksia, suosi sesongissa olevia)

  • 200g lohimedaljonki
  • 3 porkkanaa
  • 2 keltajuurta
  • 1 keskikokoinen palsternakka
  • 1 paprika
  • kourallinen lehtikaalia
  • kourallinen kevätsipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2tl suolaa

Kerkkä-öljy:

Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Pilko porkkanat, keltajuuret, palsternakka ja paprika paloiksi.
Lisää uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä.
Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes lähes kypsiä.
Lisää vuoan päälle lohimedaljonki, ripottele päälle suolaa, pieneksi leikattu kevätsipuli sekä lehtikaalinpalaset.
Lisää takaisin uuniin noin 10 minuutiksi.

Valmista Kerkkä-öljy:

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja lorauta lohen sekä kasvisten päälle uunin jälkeen.

Herkullinen kuusenkerkkäkastike

Kuusenkerkkäkastike saa kuolan valumaan ja vatsasi huutamaan tahdon, tahdon!

Mausta lohikeitto kuusenkerkällä

Pimppaa peruslohikeitto kuusenkerkällä ja saa perheesi hurraamaan!

Kuusenkerkkä mausteena

KERKKÄ-kuusenkerkäjauhetta voit käyttää erinomaisesti mausteena ruoanlaitossa.

Ripottele sitä esimerkiksi uunikalan päälle, kun otat kalan uunista, käytä sitä lihan mausteena. Metsästä, kun on kotoisin se sopii erityisen hyvin riistaruokien maustamiseen.

VINKKI: Mausta kalaruuat tillin sijaan kuusenkerkkäjauheella. Nakkaa teelusikallinen valmiiseen kalakeittoon tai graavikalan tai sushin mausteeksi.

Kuusenkerkkä sopii myös mausteeksi erilaisiin juomiin, smoothieen tai vaikkapa puuroon.

Tiesitkö, että monet huippuravintolat käyttävät KERKKÄ-kuusenkerkkäjauhettamme säännöllisesti? Mikäli sinustakin tulee kerkän tehokäyttäjä, kannattaa hankkia iso KERKKÄ-kuusenkerkkäjauhe täyttöpussiksi.

Väinönputki- ja ruusujuuriuute mausteena

MAHTI-väinönputkieliksiiri ja SINNI-väinönputkieliksiiri sopivat erinomaisesti ruokien ja jälkiruokien maustamiseen.

Lorauta sekaan noin 1 teelusikallinen/ruokailija vaikkapa salaatinkastikkeeseen, riistaruokaan tai raakakakun tai jäätelön päälle.

Yrttinen ja makea maku kruunaa lähes annoksen kuin annoksen!

Vinkki: muista kehua Lapin yrttien voimaa annosta tarjoillessasi.

Tunnetun hyvinvointibloggarin mukaan “Arctic Warriorsin tuotteet ovat paras tapa huijata lapset syömään terveellisesti.” Eli voit sujauttaa eliksiirejä puuron tai vaikkapa myslin päälle luonnollista makeutta tuomaan.

Kuusenkerkkä mausteena

Tiesitkö, että monet huippuravintolat käyttävät KERKKÄ-kuusenkerkkäjauhettamme annoksissaan mausteena ja lautasen koristelussa? Kuvassa Ravintola KuuKuun taidonnäyte.

kuusenkerkkä-maustaminen

Lapista kerätystä kuusenkerkästä tehdään KERKKÄ-kuusenkerkkäjauhetta. Voit käyttää sitä mausteen tavoin kala-, liha ja etenkin riistaruokien maustamiseen.

Riistakäristys, perunamuusi & Puolu

Neljälle:

Sulata voi pannulla ja lisää lihat jäisinä pannulle.
Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia ja lisää vesi, suola sekä mustapippuri.
Anna hautua noin. 20 minuuttia ja lisää Puolu. Sekoita hyvin.
Tarjoile perunamuusin kanssa ja ripottele päälle vielä hieman Puolua.

Puolu dippikastike

  • 150g creme fraiche/kasvipohjainen tuote
  • hyppysellinen suolaa
  • 1tl rouhettua mustapippuria
  • 1/2tl sipulimaustetta
  • 1/2tl valkosipulimaustetta
  • 1tl paahdettua paprikamaustetta
  • 1tl PUOLU-villipuolukkajauhetta
  • ripaus chilimaustetta tuomaan potkua

Sekoita kaikki hyvin keskenään ja anna maustua jääkaapissa noin 5-10 minuuttia. Nauti esimerkiksi vihannes tikkujen ja tortillasipsien kanssa.

Puolukkadippi

Oletko kyllästynyt niihin valmispusseihin? Entäpäs jos tekisit oman suomi-henkisen dipin puolukasta?

Riistakäristys kuusenkerkkää

Meillä Lapissa riistakäristykseen laitetaan tietysti poroa ja kuusenkerkkää!

Näytä rakkautesi lappilaisia yrttejä kohtaan tykkäämällä meistä!

Jaa ideasi kanssamme

Jaa omat ideasi Facebook-sivuillamme tai julkaise ne muissa sosiaalisissa medioissa tagilla #ArcticWarriors

Palkitsemme parhaat ideat tuotepalkinnoin!

Ituhippeilyä podcast

Kaipaatko lisää vinkkejä? Seuraa meitä somessa!

HALUATKO TIEDON
UUSISTA TARJOUKSISTA JA PÄÄSYN ERIKOISTARJOUSSIVULLE?
Tilaa uutiskirjeemme! Saat roilokkaita uutisia, pölöjiä tarjouksia ja pääset välittömästi salaiselle tarjoussivullemme.
Mekin vihaamme roskapostia.
Tarjous voimassa vain hetken, paina nappia pian!
ÄLÄ MENE VIELÄ!
10% ALENNUSKUPONKI, LUNASTA HETI
ORDER NEWSLETTER
TO GET ACCESS
TO SECRET DISCOUNT PAGE!
Our newsletter includes more special discounts and info about Arctic herbs
We hate spam.
HALUATKO IDEOITA
YRITYSLAHJOISTA JA
PARHAITA TARJOUKSIA?
Tilaa yrityskirjeemme! Saat ihania vinkkejä markkinointiin ja kuumia ideoita asiakkaittesi lahjantamiseksi!
Mekin vihaamme roskapostia.
HALUATKO TIEDON
UUSISTA JAKSOISTA
SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI?
Älä missaa yhtään jaksoa vaan saa tietoa niistä suoraan sähköpostiisi!
Mekin vihaamme roskapostia.