Kutsu kaverisi ja tienaa 9€

Ruoan maustaminen Lapin yrteillä

Käytä Lapin yrttejä ruokasi ja jälkiruokasi maustamiseen. Tuot arkiruokaasikin tällöin pohjoisviimaisen tuulahduksen Lapin eksotiikkaa

Klikkaa otsikoista alta lukeaksesi omat suosikkivinkkisi ruoan maustamiseen Lapin yrteillä

Herkullinen kuusenkerkkäkastike

Kuusenkerkkäkastike saa kuolan valumaan ja vatsasi huutamaan tahdon, tahdon!

kuusenkerkkäkastike

Pimppaa salaatinkastike kuusenkerkällä ja saat vieraasi hurraamaan!

Kylmäsavulohisalaatti kuusenkerkkäkastikkeella

Neljälle:

  • 6 (n. 1,2 kg) kookasta Rosamunda-perunaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 tl sormisuolaa
  • 1 punasipuli
  • 2 dl omenaviinietikkaa
  • 1 pkt (150 g) kylmäsavulohta
  • 50 g babypinaattia
  • 1 prk keskikokoisia kapriksia

Kastike:

Pese perunat ja kuutioi ne. Kuumenna oliiviöljy isossa pannussa ja paista siinä perunat kullanruskeiksi muutamassa erässä. Siirrä talouspaperin päälle valumaan ja mausta sormisuolalla. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi veneiksi. Siirrä kulhoon ja kaada päälle etikka. Anna pehmentyä tarjoamiseen saakka. Paloittele kylmäsavulohi annospaloiksi. Huuhtele ja kuivaa pinaatti, valuta kaprikset. Valuta myös punasipuli. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Kokoa salaatti kulhoon kerroksittain. Tarjoa kuusenkerkkäkastikkeen kanssa.

Kasvispeti, lohi & Kerkkä-öljy

Neljälle:

(voit käyttää omia lempikasviksia, suosi sesongissa olevia)

  • 200g lohimedaljonki
  • 3 porkkanaa
  • 2 keltajuurta
  • 1 keskikokoinen palsternakka
  • 1 paprika
  • kourallinen lehtikaalia
  • kourallinen kevätsipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2tl suolaa

Kerkkä-öljy:

Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Pilko porkkanat, keltajuuret, palsternakka ja paprika paloiksi.
Lisää uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä.
Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes lähes kypsiä.
Lisää vuoan päälle lohimedaljonki, ripottele päälle suolaa, pieneksi leikattu kevätsipuli sekä lehtikaalinpalaset.
Lisää takaisin uuniin noin 10 minuutiksi.

Valmista Kerkkä-öljy:

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja lorauta lohen sekä kasvisten päälle uunin jälkeen.

Nokkosvohvelit

Nokkonen antaa ruokaan upeaa makua ja runsaasti ravinteita ilman voimakasta sivumakua.

kerkkäletut

Kerkkäiset letut ovat villimpi vaihtoehto pinaattiletuille!

Kerkkäletut

Ohje 6-8 letulle:
5 dl (rasvaista) kaurajuomaa
3 ½ dl spelttijauhoja tai tattarijauhoja
½ tl suolaa
1 rkl Kerkkä-kuusenkerkkäjauhetta
+ paistamiseen oliiviöljyä
Sekoita jauhot, suola ja KERKKÄ-kuusenkerkkäjauhe keskenään. Lisää kaurajuoma joukkoon pienissä erissä huolellisesti sekoittaen. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista taikina letuiksi. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi tuoreita puolukoita tai puolukkahilloa.

Nokkosvohvelit à la sanansaattajamme Marianne

Resepti noin 6 vohvelille:

4 dl maitoa
2 kananmunaa
3,5 dl tattarijauhoja
3 tl NOKKO-nokkosjauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl rypsiöljyä

Sekoita kananmunjat ja maito. Sekoite erikseen kuivat aineet ja lisää ne munamaidon joukkoon. Lisää lopuksi öljy ja anna taikinan paisua noin 20 min. Paista vohveliraudalla voin kanssa.

Lisukkeena voi tarjota salaattia, jonka päällä SINNI-ruusujuurieliksiiriä, punasipulia, vuohenjuustoa, nokkosen siemeniä ja halutessasi esimerkiksi kylmäsavustettua lohta.

Väinönputki- ja ruusujuuriuute mausteena

MAHTI-väinönputkieliksiiri ja SINNI-väinönputkieliksiiri sopivat erinomaisesti ruokien ja jälkiruokien maustamiseen.

Lorauta sekaan noin 1 teelusikallinen/ruokailija vaikkapa salaatinkastikkeeseen, riistaruokaan tai raakakakun tai jäätelön päälle.

Yrttinen ja makea maku kruunaa lähes annoksen kuin annoksen!

Vinkki: muista kehua Lapin yrttien voimaa annosta tarjoillessasi.

Tunnetun hyvinvointibloggarin mukaan “Arctic Warriorsin tuotteet ovat paras tapa huijata lapset syömään terveellisesti.” Eli voit sujauttaa eliksiirejä puuron tai vaikkapa myslin päälle luonnollista makeutta tuomaan.

Kuusenkerkkä-avokadopasto

Päivitä moderni klassikkoresepti kuusenkerkällä. Kuusenkerkkä-avokadopasta maistuu koko perheelle!

Kuusenkerkkä kalakeitto

Tee niin kuin isännät Narkauksessa ja lisää KERKKÄ-kuusenkerkkäjauhetta kalakeittoon!

Kuusenkerkkä-avokadopasta

Neljälle

  • 250g spagettia (kevyempi vaihtoehto riisi spagetista)
  • 4 avokadoa
  • 1 lime
  • 1tl suolaa
  • 1tl KERKKÄ-kuusenkerkkäjauhetta
  • 1dl parmesan juustoa (voi jättää pois)
  • iso kourallinen tuoretta persiljaa
  • 1tl mustapippurirouhetta
  • Tulisempi vaihtoehto: Lisää hieman tuoretta chiliä joukkoon

Keitä spagetti.
Muussaa kulhossa avokadot, limen mehu, suola, kerkkä, persilja, mustapippuri sekä parmesan juusto hyvin sekaisin.
Lisää joukkoon keitetty pasta ja sekoita hyvin.
Ripottele päälle vielä vähän persiljaa sekä parmesania.

Kerkkäinen kalakeitto

Neljälle:

  • 200g lohta
  • 5-6 keskikokoista perunaa
  • 2 keskikokoista sipulia
  • 4 keskikokoista porkkanaa
  • 2dl purjoa
  • 2dl palsternakkaa
  • 2dl lanttua
  • 6dl vettä
  • 2dl kermaa (kasvipohjaiset käy myös)
  • 2tl suolaa
  • 2tl mustapippurirouhe
  • 3 laakerinlehteä
  • 2tl KERKKÄ-kuusenkerkkäjauhetta
  • iso kourallinen tuoretta tilliä
  • nokare voita

Pilko perunat, porkkanat, purjot, palsternakat, sipulit ja lantut pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan pienen voi nokareen kanssa. Kuullota keskilämmöllä noin 5 minuuttia ja lisää vesi, suola, laakerinlehdet sekä mustapippuri. Keitä noin.15 minuuttia tai kunnes kypsiä. Lisää kerkkä, kerma ja paloiksi pilkottu lohi. Keitä miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia, lisää lopuksi hienoksi pilkottu tilli ja tarjoile.

Riistakäristys, perunamuusi & Puolu

Neljälle:

Sulata voi pannulla ja lisää lihat jäisinä pannulle.
Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia ja lisää vesi, suola sekä mustapippuri.
Anna hautua noin. 20 minuuttia ja lisää Puolu. Sekoita hyvin.
Tarjoile perunamuusin kanssa ja ripottele päälle vielä hieman Puolua.

Puolukkainen dippikastike

  • 150g creme fraiche/kasvipohjainen tuote
  • hyppysellinen suolaa
  • 1tl rouhettua mustapippuria
  • 1/2tl sipulimaustetta
  • 1/2tl valkosipulimaustetta
  • 1tl paahdettua paprikamaustetta
  • 1tl PUOLU-villipuolukkajauhetta
  • ripaus chilimaustetta tuomaan potkua

Sekoita kaikki hyvin keskenään ja anna maustua jääkaapissa noin 5-10 minuuttia. Nauti esimerkiksi vihannes tikkujen ja tortillasipsien kanssa.

Puolukkadippi

Oletko kyllästynyt niihin valmisdippeihin? Entäpäs jos tekisit itse dipin puolukasta?

Riistakäristys kuusenkerkkää

Meillä Lapissa riistakäristykseen laitetaan tietysti poroa ja kuusenkerkkää!

Näytä rakkautesi lappilaisia yrttejä kohtaan tykkäämällä meistä!

Jaa ideasi kanssamme

Jaa omat ideasi Facebook-sivuillamme tai julkaise ne muissa sosiaalisissa medioissa tagilla #ArcticWarriors

Palkitsemme parhaat ideat tuotepalkinnoin!

Ituhippeilyä podcast

Kaipaatko lisää vinkkejä? Seuraa meitä somessa!

Kutsu ja ansaitse

X
Kirjaudu sisään, jotta pääset jakamaan linkin ja ansaitsemaan!
Rekisteröidy
ET IKINÄ USKO
MITÄ ON LUVASSA!
Tilaa uutiskirjeemme niin pääset erittäin salaiselle tarjoussivulle, mistä voit ostaa pikkurahalla tuotteitamme testiin tai ison annoksen superkäyttäjälle.
Mekin vihaamme roskapostia.
Tarjous voimassa vain hetken, paina nappia pian!
ÄLÄ MENE VIELÄ!
10% ALENNUSKUPONKI, LUNASTA HETI
ORDER OUR NEWSLETTER
AND GET ACCESS
TO A SECRET DISCOUNT PAGE
We know that you like it!
We hate spam.
HALUATKO IDEOITA
YRITYSLAHJOISTA JA
PARHAITA TARJOUKSIA?
Tilaa yrityskirjeemme! Saat ihania vinkkejä markkinointiin ja kuumia ideoita asiakkaittesi lahjantamiseksi!
Mekin vihaamme roskapostia.
HALUATKO TIEDON
UUSISTA PODCASTEISTAMME
SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI?
Älä missaa yhtään jaksoa vaan saa tietoa niistä suoraan sähköpostiisi!
Ituhihihlulit ilman hörhöilyä -podcast
OSALLISTU ARVONTAAN
TILAAMALLA UUTISKIRJEEMME
Arvomme joka kuukausi uusien tilaajien kesken 74€ arvoisen tuotepaketin. Saat mujeva tietoa, pöljiä tarjouksia ja pääset välittömästi salaiselle tarjoussivullemme.
Mekin vihaamme roskapostia.
HALUATKO TIEDON
UUSISTA ARTIKKELEISTA
SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI?
Älä missaa yhtään blogijuttua vaan tilaa ne sähköpostiisi!
Mekin vihaamme roskapostia.
Tarjous voimassa vain hetken, paina nappia pian!
ÄLÄ MENE VIELÄ!
HALUAISITKO MUISTAA ÄITIÄSI?
Näillä opeilla onnistut!
ÄLÄ MENE VIELÄ!
TÄYDELLINEN KERKKÄOPAS SAATAVILLA