Pese perunat ja kuutioi ne. Kuumenna oliiviöljy isossa pannussa ja paista siinä perunat kullanruskeiksi muutamassa erässä. Siirrä talouspaperin päälle valumaan ja mausta sormisuolalla. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi veneiksi. Siirrä kulhoon ja kaada päälle etikka. Anna pehmentyä tarjoamiseen saakka. Paloittele kylmäsavulohi annospaloiksi. Huuhtele ja kuivaa pinaatti, valuta kaprikset. Valuta myös punasipuli. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Kokoa salaatti kulhoon kerroksittain. Tarjoa kuusenkerkkäkastikkeen kanssa.
Kasvispeti, lohi & Kerkkä-öljy
Neljälle:
(voit käyttää omia lempikasviksia, suosi sesongissa olevia)
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Pilko porkkanat, keltajuuret, palsternakka ja paprika paloiksi.
Lisää uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä.
Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes lähes kypsiä.
Lisää vuoan päälle lohimedaljonki, ripottele päälle suolaa, pieneksi leikattu kevätsipuli sekä lehtikaalinpalaset.
Lisää takaisin uuniin noin 10 minuutiksi.
Valmista Kerkkä-öljy:
Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja lorauta lohen sekä kasvisten päälle uunin jälkeen.
Nokkonen antaa ruokaan upeaa makua ja runsaasti ravinteita ilman voimakasta sivumakua.
Kerkkäiset letut ovat villimpi vaihtoehto pinaattiletuille!
Kerkkäletut
Ohje 6-8 letulle:
5 dl (rasvaista) kaurajuomaa
3 ½ dl spelttijauhoja tai tattarijauhoja
½ tl suolaa
1 rkl Kerkkä-kuusenkerkkäjauhetta
+ paistamiseen oliiviöljyä
Sekoita jauhot, suola ja KERKKÄ-kuusenkerkkäjauhe keskenään. Lisää kaurajuoma joukkoon pienissä erissä huolellisesti sekoittaen. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista taikina letuiksi. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi tuoreita puolukoita tai puolukkahilloa.
Sekoita kananmunjat ja maito. Sekoite erikseen kuivat aineet ja lisää ne munamaidon joukkoon. Lisää lopuksi öljy ja anna taikinan paisua noin 20 min. Paista vohveliraudalla voin kanssa.
Lisukkeena voi tarjota salaattia, jonka päällä SINNI-ruusujuurieliksiiriä, punasipulia, vuohenjuustoa, nokkosen siemeniä ja halutessasi esimerkiksi kylmäsavustettua lohta.
Lorauta sekaan noin 1 teelusikallinen/ruokailija vaikkapa salaatinkastikkeeseen, riistaruokaan tai raakakakun tai jäätelön päälle.
Yrttinen ja makea maku kruunaa lähes annoksen kuin annoksen!
Vinkki: muista kehua Lapin yrttien voimaa annosta tarjoillessasi.
Tunnetun hyvinvointibloggarin mukaan “Arctic Warriorsin tuotteet ovat paras tapa huijata lapset syömään terveellisesti.” Eli voit sujauttaa eliksiirejä puuron tai vaikkapa myslin päälle luonnollista makeutta tuomaan.
Päivitä moderni klassikkoresepti kuusenkerkällä. Kuusenkerkkä-avokadopasta maistuu koko perheelle!
Tulisempi vaihtoehto: Lisää hieman tuoretta chiliä joukkoon
Keitä spagetti.
Muussaa kulhossa avokadot, limen mehu, suola, kerkkä, persilja, mustapippuri sekä parmesan juusto hyvin sekaisin.
Lisää joukkoon keitetty pasta ja sekoita hyvin.
Ripottele päälle vielä vähän persiljaa sekä parmesania.
Pilko perunat, porkkanat, purjot, palsternakat, sipulit ja lantut pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan pienen voi nokareen kanssa. Kuullota keskilämmöllä noin 5 minuuttia ja lisää vesi, suola, laakerinlehdet sekä mustapippuri. Keitä noin.15 minuuttia tai kunnes kypsiä. Lisää kerkkä, kerma ja paloiksi pilkottu lohi. Keitä miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia, lisää lopuksi hienoksi pilkottu tilli ja tarjoile.
Sulata voi pannulla ja lisää lihat jäisinä pannulle.
Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia ja lisää vesi, suola sekä mustapippuri.
Anna hautua noin. 20 minuuttia ja lisää Puolu. Sekoita hyvin.
Tarjoile perunamuusin kanssa ja ripottele päälle vielä hieman Puolua.
Tilaa uutiskirjeemme niin pääset erittäin salaiselle tarjoussivulle, mistä voit ostaa pikkurahalla tuotteitamme testiin tai ison annoksen superkäyttäjälle.
Arvomme joka kuukausi uusien tilaajien kesken 74€ arvoisen tuotepaketin. Saat mujeva tietoa, pöljiä tarjouksia ja pääset välittömästi salaiselle tarjoussivullemme.