Sanansaattajat

Kati Vehmas, Napapiirin seikkailija

Seikkailu-urheilussa mahtavinta on olla luonnossa ja nähdä niitäkin upeita paikkoja, joita ei turistimatkalla pääse näkemään. Luonto on tärkeä osa lajia: se antaa, mutta myös haastaa. Ympärivuorokauden jaksaminen yhdessä joukkueen kanssa, ja kelissä kuin kelissä matkan taittaminen antaa jotain sellaista mitä ei sohvalla istumalla tavoita.
Harjoittelen mahdollisimman tasaisesti kaikkia seikkailu-urheilun lajeja: juoksua, melontaa ja pyöräilyä. Talvisin hiihdän ja vaellan. Vahvuuteni on pyöräilyssä, mutta fokukseni heikkouksien kehittämisessä. Vuorokauden juoksuosuuden jälkeen kun pitäisi vielä jaksaa kirmata pyörällä toinen mokoma ja meloa pariin otteeseen päälle. Kilpailen säännöllisesti kotimaassa ja ulkomailla mahdollisuuksien mukaan. Tavoitteenani on pystyä kilpailemaan kansainvälisellä tasolla ja parantaa suoritustani kerta kerralta

Kati Vehmas
Tuomas Hietala

Tuomas Hietala, Travelling Trainer

Olen lappilainen pitkänlinjan kuntovalmentaja ja urheilun moniottelija. Painotan valmennuksissani luonnollista tapaa tehdä asioita samalla suorittamista välttäen. Haluan tuoda lifestyle-tyyppisiä inspiroivia treenitarinoita ja -vaihtoehtoja kaikille.

Mikko Nevalainen, aktiivisen elämän tavoittelija

Mie oon Nevalaisen Mikko ja tulen täältä pohjoisesta, Rovaniemeltä. Meikän juttu on pyöräily. Kulutan renkaita niin mettäpoluilla reenaten kuin asfaltilla kuntoa kohottaen.

Arctic Warriors on ollut meikän tukena jo syksystä 2014 asti, kun kävin kokeilemassa rajojani kauden 2014 enduropyöräilyn päätöskisoissa Tahkolla. Reenikassissa ja juomarepussa kulkee aina Energiasoturia mukana antamassa lisäbuustia treenamiseen. Aamupalalla meikäläisen herättää Puolustaja ja palautumisesta huolehtii Taistelija.

Meikän motto: Aktiivisen Elämän Tavoittelija. Olen ollut sitä jo ennen kuin siitä tuli trendikästä.

Mikko Nevalainen
Siri Närä

Siri Närä, somettava joogaaja

Aikoinaan amerikkalaisessa jalkapallossa sattuneen pahan nilkkaloukkaantumisen takia jouduin jättämään kilpajuoksun ja etsimään uuden lajin. Kokeilin tanssia, uintia ja pyöräilyä, mutta lopulta päädyin valmentamaan ala-asteikäisille yleisurheilua ja itse treenasin won hwa dota. Kamppailulajiharrastus jäi opiskelun ja töiden vuoksi. Halusin tällä kertaa kokeilla systeemiä, jossa en niinkään keskity yhteen lajiin, vaan pyrin voittamaan itseni. Tällä hetkellä kisaan itseni kanssa joogassa, pilateksessa sekä punttitreenissä. Tarkoituksenani on saada pidettyä itseni aktiivisena ja hyvässä kunnossa, kuitenkaan tekemättä treenistä pakkopullaa.

Loukkaantuminen edelleen ajoittain kipuilee ja koittaa rajoittaa harrastustoimintaa, mutta aina on lajeja joihin ei molempia nilkkoja tarvita! Lisäapuna pahoissa paikoissa on vielä suosikkini Taistelija, joka rentouttavan joogan kanssa nautittuna tekee ihmeitä stressaantuneelle kropalle ja mielelle.

Axel Kantanen, BMX Racing Development Team Finland

Suomen ensimmäinen kansainväliset kriteerit täyttävä BMX Racing rata valmistui Helsingin Kivikkoon syksyllä 2012 jolloin aloitin treenaamisen BMX Helsingin riveissä. Tuolloin olin 8 vuotias. Bmx racing vaatii räjähtävää voimaa, nopeutta, vauhtikestävyyttä ja äärimäistä pyöränkäsittelytaitoa. Parasta BMX:ssä on mielestäni vauhti, lajin teknisyys, kilpailuissa taktikointi ja isot hypyt.

Kesällä 2015 hyppäsin nuorimpana suomalaisena Kivikon pro suoran ensimmäisen hyppyrin. Pro suoralla kilpailevat ainoastaan Elite kuskit. BMX racing kilpailuissa ajetaan kolme alkuerää, joista karsiutuu finalistit. Riippuen osallistujamäärästä voi yhdessä kisassa olla jopa 8 lähtöä, joissa jokaisessa täytyy antaa kaikkensa! Aika lähtöjen välillä ovat lyhyet mikä asettaa omat haasteensa palautumiselle. Käytän Arctic Warrios Energiaa kilpailuissa, ja otan shotin heti jokaisen erän jälkeen saadakseni lisäpotkua seuraaviin lähtöihin.

Tavoitteeni on kehittyä idolini Connor Fieldsin kaltaiseksi vahvaksi kuskiksi ja edustaa Suomea arvokisoissa. Unelman saavuttaminen vaatii monipuolista harjoittelua. Tällä hetkellä pääpaino on taito-ominaisuuksien kehittämisessä, mikä tarkoittaa myös hauskanpitoa freestyle parkeissa ja dirteillä.

Harrastuksiini kuuluu BMX:än lisäksi parkour, karate ja freestyle hiihto. Ride hard!

axel kantanen
miika-sanansaattaja

Miika Saloranta, muusikko

Olen tehnyt töitä musiikkiurani eteen jo vuosikymmenen ja lopultakin olen siinä pisteessä uraani kuin olen tavoitellutkin. Olen paljon tien päällä, sillä viihdytän ihmisiä noin sadalla keikalla vuodessa yötä päivää. Unirytmi meneekin helposti sekaisin ja energiansaanti on haasteellista, joten tutustuin ruusujuuren vaikutuksiin. Taistelija onkin erityinen suosikkini Arctic Warriorsin tuotteista, sillä se helpottaa heräämistäni raskaan keikkareissun jälkeen ja auttaa minua ymmärtämään aamuvirkkuja.