Viljelijät

Viljelijät

Saamme raaka-aineet tuotteisiimme metsästä keräyksen lisäksi omalta lappilaiselta pienviljelijäverkostolta, jotka kasvattavat kasvit ammattitaidolla ja perinteitä kunnioittaen. Erikoiskasvien viljely tuo pienviljelijöille lisätoimeentuloa, joillekin jopa täysin uuden elinkeinon perinteisen maatalouden rinnalle. Viljelijäverkostoomme kuuluu tällä hetkellä yhdeksän pienviljelijää ympäri Lappia.

Meille on tärkeää, että Lappi pysyy elävänä ja elinvoimaisena. Ostamalla tuotteitamme olet osaltasi tukemassa viljelijöidemme työtä. Tuotteillamme on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-merkki.

Kivijärven tila, Kemijärvi

Kivijärven tila, Kemijärvi

Väinönputki, ruusujuuri

Tarjan ja Sampon Kiviojan tila sijaitsee Kemijärven Isollakylällä. Pariskunta teki sukupolvenvaihdoksen Sampon vanhalla kotitilalla vuonna 2004. Tilan töissä mukana puuhailee myös parin tomerat kaksostytöt. Kiviojan tilalla kasvatetaan ruusujuurta ja väinönputkea. Viljelyalaa laajennetaan ja lisää peltotilaa muokataan jatkuvasti lisää. Tarja on valmistunut Itä-Lapin ammattiopiston Luonnonvaratuottajalinjalta ja hallitsee niin kasvien viljelyn kuin niiden käsittelyn. Tarja kuuluu Kemijärven Aapa Lapin osuuskuntaan.

Peltosaaren tila, Kemijärvi

Peltosaaren tila, Kemijärvi

Väinönputki, nokkonen

Peltosaaren tila sijaitsee Kemijärven Luusuassa kauniissa Reinikansaaressa. Tila on Timon vanha sukutila, jota he ovat kunnostaneet viljelytarkoitukseen jo jonkin aikaa. Peltosaaren tila Kemijärvellä Viljelyssä on erikoiskasveja ja eri marjalajeja mansikasta aina tyrniin saakka. Timo ja Teija ovat ennakkoluulottomia kokeilijoita, joten erikoisemmatkin lajikkeet saavat mahdollisuuden tällä tilalla. Eipä siis ihme, että arvokkaat Lapin lajikkeet ovat saaneet pariskunnan mielenkiinnon heräämään. Peltosaaren tila Kemijärvellä Peltosaaren tilalla kasvaa sotureiden väinönputki ja nokkonen. Kumpaakin viljelmää on tarkoitus laajentaa isosti tämän ja seuraavien kesien aikana. Vanhasta hirsirunkoisesta aitasta on tarkoitus kunnostaa käsittelytilat, jotta raaka-aineiden jatkojalostaminen olisi tulevaisuudessa mahdollista.

Merkkiniemen tila, Narkaus

Merkkiniemen tila, Narkaus

Väinönputki, ruusujuuri, nokkonen, pohjoinen maariantuoksuheinä, testausvaiheessa olevat yrtit

Narkauksen tila on emotilamme, jossa sijaitsevat valmistus- ja esikäsittelytilamme. Lisäksi tilalla on laajahkoa viljelytoimintaa. Tilan vakituisena asukkaana ja puutarhatonttuna häärää Katjan äiti Marja-Leena, joka on oikea yrttiosaamisen raskaansarjan mestari. Marja-Leenan motto onkin ”jos elämäsi on onnetonta, ala puutarhuriksi”. Narkauksen tila on Marja-Leenan lapsuuden kotipaikka, jossa on aina viljelty ainoastaan luonnonmukaisin keinoin.

Haluatko sinä tilasi tähän?

Haluatko sinä tilasi tähän?

Arktiset erikoiskasvit

Onko sinulla Lapissa peltoja vajaakäytöllä ja haluat kasvattaa tilasi tuloja? Ota meihin yhteyttä niin kerromme miten voit aloittaa erikoiskasvien kannattavan viljelyn ja myydä satosi meille hyvään hintaan. Soita Katjalle 0400 391 656 niin kerromme lisää!

Lue raportti!

Saat selville, mitä valmistajat jättävät yleensä kertomatta.

HALUATKO TIEDON
UUSISTA TARJOUKSISTA JA PÄÄSYN ERIKOISTARJOUSSIVULLE?
Tilaa uutiskirjeemme! Saat mujevan mielenkiintoista tietoa, pöljiä tarjouksia ja pääset välittömästi salaiselle tarjoussivullemme.
Mekin vihaamme roskapostia.
Tarjous voimassa vain hetken, paina nappia pian!
ÄLÄ MENE VIELÄ!
10% ALENNUSKUPONKI, LUNASTA HETI
ORDER NEWSLETTER
TO GET ACCESS
TO SECRET DISCOUNT PAGE!
Our newsletter includes more special discounts and info about Arctic herbs
We hate spam.
HALUATKO IDEOITA
YRITYSLAHJOISTA JA
PARHAITA TARJOUKSIA?
Tilaa yrityskirjeemme! Saat ihania vinkkejä markkinointiin ja kuumia ideoita asiakkaittesi lahjantamiseksi!
Mekin vihaamme roskapostia.
HALUATKO TIEDON
UUSISTA JAKSOISTA
SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI?
Älä missaa yhtään jaksoa vaan saa tietoa niistä suoraan sähköpostiisi!
Mekin vihaamme roskapostia.