Kuusenkerkkä-raakasuklaa

Kirjoittaja

, ,

Innostuin pitkästä aikaa tekemään raakasuklaata. Se ei  ole laisinkaan niin hankalaa, kuin monet kuvittelevat. Varsinkin, jos tekee samalla tapaa kuin minä, elikkäs vähän fiiliksen mukaan ja soveltaen. Loppupeleissä aineksiakaan ei tarvitse olla miljoonaa erillaista, vaan helposti pääset eteenpäin vaikka pelkästään kaakaovoilla, raakakaakaojauheella ja hunajalla. Tietysti pikku mausteilla saat suklaaseen erillaista suutuntumaa ja makuja totta kai! Itse tykkään pimpata suklaata esimerkiksi yrteillä.

Tällä kertaa mie käytin himpun kaakaomassan jämää, kaakaovoita, raakakaakaojauhetta, hunajaa ja himppusen suolaa. Kerkkää käytin mausteena ja voitkin katsoa videolta kuinka sen suklaaseen lisäsin. Tärkeintä on olla kuumentamatta seosta liikaa, eli haudekattila käyttöön. Pelkkä kaakaovoin sulaminen riittää. Periaatteena on, että kaakaovoi tekee pohjan ja maustat sen sitten oman maun mukaan. Kaakaovoin lisäksi voit laittaa myös hieman kookosöljyä, mutta silloin suklaasta tulee tottakai hieman pehmeämpi, eikä välttämättä pysy hyvin koossa huoneen lämmössä. Eli ei muuta kuin kokeilemaan ja muistakaa maistella!

 


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Liity uutiskirjeen tilaajaksi SAAT -10% ALENNUSKOODIN!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
NYT KÄYNNISSÄ!
LAPIN LUONNONTUOTEALAN PIENYRITTÄJIEN KEVÄTHULINAT!